Kuyusunu Kazmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kuyusunu kazmak" deyimi, birinin başka birine gizlice zarar vermek için plan yapmak, tuzağını kurmak ya da onun aleyhinde hareket etmek anlamına gelir. Genellikle kötü niyetli bir planlama veya entrika çerçevesinde bir kişinin başarısız olması ya da zarar görmesi için gerekli adımların atılmasını ifade eder. Bu deyim, kişinin haberi olmadan onun aleyhine gizli bir şekilde düzen kurulduğunda kullanılır ve genellikle kötü niyetli eylemleri anlatmakta kullanılır.