Baba Baba Değil İskele Babası - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Baba Baba Değil İskele Babası" deyimi, Türkçede mecazi bir şekilde bir kişinin veya durumun göründüğü gibi olmadığını, dış görünüşünün altında başka bir gerçeklik olduğunu ifade eder. Bu ifade, genellikle bir kişinin veya nesnenin beklenen, tipik özellikleri taşımadığını, dışarıdan göründüğü gibi olmayan bir yanı veya gerçek niteliğinin farklı olduğunu vurgulamak için kullanılır. Deyimdeki "iskele babası", iskele yapılarında kullanılan destek direklerini ifade eder ve bu, kişinin veya durumun aslında beklenen veya varsayılan işlevi ya da rolü yerine getirmediğini, farklı bir işlevi veya rolü olduğunu gösterir. Bu, genellikle bir kişinin veya durumun yüzeysel görünüşünün altında yatan farklı bir gerçekliği veya niteliği vurgulamak için kullanılır.