Baki İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Baki İsminin Anlamı Nedir?

Baki, Arapça kökenli bir isim olup "kalıcı", "ebedi", "sonu olmayan" anlamlarına gelir. Klasik edebiyatta sıkça rastlanan bu isim, özellikle sonsuzluğu ve devamlılığı simgeleyen bir mana taşır.

Baki İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Allah'ın isimlerindendir. genellikle "abd" takısı alarak kullanılır, bir şeyden artan miktar.

Baki İsminin Özellikleri - Kökeni

Baki ismi Arapça kökenlidir ve dilimizde de benimsenmiş, zamanla birçok kültürde yer bulmuş bir isimdir. İsmi taşıyan kişiler, genellikle varlıklarını ve etkilerini kalıcı kılmak, iz bırakmak arzusunda olan bireyler olarak betimlenir.

Baki İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 16.456 kişi Baki ismini kullanmaktadır.

Baki İsmi Kuran'da Geçer mi?

Baki ismi, Kuran'da geçen "el-Baki" yani "ebedi olan" sıfatıyla Allah'ın isimlerinden (Esmaül Hüsna) biridir. Bu nedenle isim, Kuran'ın içerdiği anlamlarla bağlantılıdır ve dini bir ağırlığı vardır.

Baki İsmi Caiz Midir?

Baki ismi, Kuran'da Allah'ın sıfatlarından biri olmasına rağmen, kişilere verilmesi yönünde herhangi bir sakınca görülmez. Ancak, ismin Allah'a mahsus bir sıfat olduğunun bilinciyle kullanılması önerilir.

Baki İsminin Harf Analizi

B: Hassas ve sanatsal bir kişiliğe işaret eder.

A: Liderlik yetenekleri ve öncü olma nitelikleri taşır.

K: Başarılı, etkileyici ve yönetici tipler.

İ: İnce düşünceli, sanata ve güzelliğe değer veren bir karakter.