Balıkesir Diş Hekimi Asistanı (Sekreteri) Eğitimi Nedir

Balıkesir Diş Hekimi Asistanı (Sekreteri) Eğitimi, diş hekimliği kliniklerinde çalışacak asistanların temel mesleki bilgi ve becerilerini kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu eğitimde, diş hekimi asistanlarının diş hekimi kliniklerindeki çalışma koşullarına uygun olarak meslek ahlakı, iletişim teknikleri, sterilizasyon, hasta karşılama ve yönlendirme, randevu planlama, fatura işlemleri, ilaç stok kontrolü gibi konuları öğrenmeleri hedeflenmektedir. Eğitim süresi ve kapsamı değişebilir, fakat genellikle 3-6 ay arasında değişen bir süre boyunca uygulanır. Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verilir.