Beşeri ve İktisadi Coğrafya Yüksek Lisans Programı

Beşeri ve İktisadi Coğrafya (Human and Economic Geography) yükseklisans programı, öğrencilerin beşeri ve iktisadi coğrafya konularını inceleyerek geliştirmeyi amaçlar. Bu program, öğrencilere coğrafya ve iktisat arasındaki ilişkiyi anlamaya yardımcı olur. Program ayrıca öğrencilere yerleşim yerleri, ekonomik faaliyetler ve insanların yaşam koşulları hakkında bilgi verir. Öğrenciler, coğrafya ve iktisat arasındaki ilişkiyi anlamaya yardımcı olacak çeşitli araştırmalar yapmayı öğrenirler. Yükseklisans programı genellikle 2 yıl sürer ve öğrenciler çeşitli seçmeli dersler alırlar. Bu programı tamamlamak için öğrenciler genellikle bir tez çalışması yaparlar ve bu tez çalışmasını sunarlar.