Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programı Nedir

BesinGıda Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programı

Besin/gıda hijyeni ve teknolojisi, insan ve hayvanlar için tüketilebilir olan besinlerin üretim, depolama, işleme, paketleme ve dağıtım süreçlerinde gıda güvenliğini sağlamaya yönelik bir bilim dalıdır. Bu bilim dalı, gıda üretiminde kullanılan teknolojik yöntemleri, gıda hijyenine uygun şekilde üretimi ve insan ve hayvanların sağlığını koruma prensiplerini inceler.

Veteriner, hayvanların sağlıklarını koruma, tedavi etme ve bu konularda bilgi ve tecrübe sahibi olan meslek sahibidir. Veterinerler, hayvanların sağlık durumlarını değerlendirir, sağlık problemlerini belirler ve bunları çözmek için ilaç veya diğer tedavi yöntemleri uygularlar. Ayrıca, hayvan sağlığını koruma ve sağlık problemlerine yol açabilecek faktörleri azaltmak için önlemler önerirler.

Veterinerler, ayrıca hayvanların beslenmesi, barınakları ve ıslah çalışmaları gibi konularda da danışmanlık yapar.

Ayrıca Bakınız - Sağlıklı Beslenme Eğitimi Sertifikası