Enfeksiyon Hastalıkları Epidemiyolojisi Doktora Programı Nedir

Enfeksiyon Hastalıkları Epidemiyolojisi Doktora Programı

Enfeksiyon hastalıkları epidemiyolojisi, enfeksiyon hastalıklarının yayılımını ve kontrolünü ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Enfeksiyon hastalıkları epidemiyologları, enfeksiyon hastalıklarının nasıl yayıldığını ve neden yayıldığını incelerler. Ayrıca, enfeksiyon hastalıkları epidemiyologları, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü için önlemler ve tedbirler geliştirirler.

Enfeksiyon hastalıkları epidemiyolojisi, birçok farklı alana uygulanabilir. Örneğin, enfeksiyon hastalıkları epidemiyologları, salgın hastalıkların yayılımını takip eder ve önleyici önlemler alır. Ayrıca, enfeksiyon hastalıkları epidemiyologları, zoonoz hastalıkların yayılımını takip eder ve önleyici önlemler alır.