Bilecik Bilgi Güvenliği Sorumlusu Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bilecik Bilgi Güvenliği Sorumlusu Sertifikalı Eğitim Programı, bir kurumun bilgi güvenliği yönetim sisteminin tasarlanması, uygulanması, işletilmesi ve sürekli geliştirilmesi konusunda bilgi sahibi olmayı hedefleyen bir eğitim programıdır. Bu eğitim, uluslararası standartlar doğrultusunda gerçekleştirilmekte ve katılımcılara bilgi güvenliği sorumlusu olarak görev yapmak için gereken bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Eğitim içeriği genellikle bilgi güvenliği yönetim sistemleri, risk yönetimi, yasa ve yönetmelikler, bilgi güvenliği planlama ve uygulama, iş sürekliliği yönetimi, sızma testleri, olay yönetimi, denetimler ve sürekli iyileştirme konularını kapsar. Eğitim sonunda, katılımcılar ISO 27001 gibi uluslararası standartlara uygun bir şekilde bilgi güvenliği yönetim sistemlerini tasarlayabilir, uygulayabilir ve yönetebilirler.