Bilecik Diş Hekimi Asistanı (Sekreteri) Eğitimi Nedir

Bilecik Diş Hekimi Asistanı (Sekreteri) Eğitimi, diş hekimliği kliniklerinde çalışacak olan yardımcı personelin, diş hekiminin işleyişi ve hastalarla iletişim konusunda eğitildiği bir programdır. Bu eğitim programı, diş hekimi asistanlarının işlerini daha etkili bir şekilde yürütebilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri sağlamayı amaçlar.

Eğitim programı, diş hekimliği kliniklerinde yapılan işlerin neler olduğunu, diş hekiminin çalışma prensiplerini, hastalarla etkileşim kurma yöntemlerini, randevu yönetimi ve hasta kayıt işlemlerini, fatura düzenleme ve ödeme işlemlerini, hijyenik çalışma ortamı yaratma ve diş hekimi asistanı olarak rol ve sorumluluklarını içeren bir dizi konuyu kapsar. Bu programı tamamlayan kişiler, diş hekimliği kliniklerinde çalışırken diş hekimlerine yardımcı olmak üzere donanımlı olacaklardır.