Bilecik ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu Eğitimi Nedir

ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu Eğitimi, laboratuvarların uluslararası standartlar ve kalite yönetim sistemleri ile uyumlu çalışmalarını sağlamak için verilen bir eğitimdir. Bu eğitim, laboratuvar çalışanlarına ISO 17025 standardı gerekliliklerini, laboratuvar akreditasyonu sürecini, akreditasyon denetimlerini ve laboratuvar kalite yönetim sistemlerini tanıtmayı amaçlar.

ISO 17025, laboratuvarların kalite yönetim sistemlerini etkin bir şekilde uygulamalarını, teknik yeterliliklerini belirlemelerini ve doğrulamalarını, laboratuvar sonuçlarının doğruluğunu ve güvenilirliğini artırmalarını sağlar. Bu eğitim, laboratuvar yöneticileri, teknik personel ve kalite yönetim uzmanları için faydalı olabilir.