Bilecik Oyun Terapisi Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Oyun terapisi, çocukların, gençlerin ve bazı durumlarda yetişkinlerin, psikolojik veya davranışsal sorunları veya zorlukları çözmelerine yardımcı olmak için kullanılan bir tedavi yaklaşımıdır. Oyun terapisi, oyuncaklar, sanat, müzik ve diğer yaratıcı tekniklerle birlikte konuşma terapisi ile birleştirilerek, kişinin kendini ifade etmesini, özgüven kazanmasını ve güvenli bir ortamda duygusal ve zihinsel güçlerini keşfetmesini sağlar.

Bilecik'te düzenlenen "Oyun Terapisi Sertifikalı Eğitim Programı", oyun terapisine ilgi duyanlar için hazırlanmıştır. Program, oyun terapisinin temel prensiplerini, tekniklerini, uygulama yöntemlerini ve bu terapi yönteminin kullanılabileceği farklı durumları kapsayan bir eğitim sunar. Eğitim, katılımcılara oyun terapisi konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır.