Bilecik Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Nedir

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, işyerlerinde çalışanların sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla alınacak tedbirleri belirlemek, iş kazalarının önlenmesi ve iş sağlığı ile ilgili hukuki düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapmak için verilen eğitimdir.

Bu eğitimde, iş sağlığı ve güvenliği hakkında genel bilgiler, işyeri risklerinin değerlendirilmesi, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, yangın ve acil durum önlemleri, çalışma ortamı ergonomisi gibi konular ele alınır. Bu eğitim işverenlerin yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olur ve iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesine katkı sağlar.