Bilecik 5 S İş Yeri Organizasyonu Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bilecik 5S İş Yeri Organizasyonu Sertifikalı Eğitim Programı, iş yerlerinde verimliliği ve düzeni artırmak amacıyla kullanılan bir yöntem olan 5S'in temel prensiplerini öğretmek için tasarlanmış bir eğitim programıdır. 5S, Japonca kökenli bir kavramdır ve beş ana prensipten oluşur:

Seiri (ayıklama): İş yerinde gereksiz olan her şeyin temizlenmesi, ayıklanması ve ortadan kaldırılması. Seiton (düzenleme): Eşyaların yerlerinin belirlenmesi, etiketlenmesi ve düzenli olarak yerleştirilmesi. Seiso (temizlik): İş yerinin temizlenmesi, kir ve tozun giderilmesi. Seiketsu (standartlaştırma): Standart prosedürlerin oluşturulması ve uygulanması. Shitsuke (disiplin): Bu prensip, diğer dört prensibin sürekli olarak uygulanmasını sağlamak için iş yerinde bir disiplin kültürü oluşturmayı amaçlar. 5S, iş yerindeki verimliliği, düzeni ve iş güvenliğini artırmayı hedefleyen bir yaklaşımdır ve bu eğitim programı, bu prensiplerin uygulanması için gerekli bilgi ve becerileri sağlamayı amaçlar.