Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Bilim Tarihi ve Felsefesi Yüksek Lisans Programı

Bilim tarihi ve felsefesi yüksek lisans programı, bilim ve bilim felsefesi konularını araştıran ve inceleyen bir eğitim programıdır. Program, bilim tarihine ve bilim felsefesine ilişkin konuları, araştırma metodlarını ve bilim tarihi ve felsefesi alanında yapılan çalışmaları kapsar.

Program, bilim tarihine ve bilim felsefesine ilgi duyan öğrencilere yöneliktir ve öğrencilerin bilim tarihi ve felsefesi konularında daha derin bir anlayış kazanmalarını amaçlar. Program, öğrencilere bilim tarihi ve felsefesi konularındaki kavramsal ve kuramsal temel bilgileri verir ve öğrencileri bilim tarihi ve felsefesi konularında araştırmalar yapmaya ve çalışmalar yapmaya teşvik eder.

Program, genellikle iki yıl sürer ve öğrencilerin bilim tarihi ve felsefesi konularındaki bilgilerini derinleştirmeyi amaçlar. Program, öğrencilere bilim tarihi ve felsefesi konularında araştırma yapma ve yazma becerilerini de kazandırmayı amaçlar. Öğrenciler, program süresince bilim tarihi ve felsefesi konularında araştırmalar yapar ve bu araştırmalarını yüksek lisans tezlerinde sunarlar.

NE YAPIYOR ?