Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Stratejik Araştırmalar Yüksek Lisans Programı Nedir

Stratejik Araştırmalar Yüksek Lisans Programı

Stratejik araştırma (veya "stratejik çalışmalar"), uluslararası ilişkilerin siyasi, ekonomik ve askeri yönlerinin analizine odaklanan, hükümetler, işletmeler tarafından strateji ve politikaların geliştirilmesi ve uygulanmasına özel bir vurgu yapan disiplinler arası bir çalışma alanıdır. ve diğer kuruluşlar.

Stratejik araştırmalarda bir yüksek lisans programı veya stratejik araştırmalarda bir yüksek lisans derecesi, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, ekonomi, askeri tarih ve güvenlik çalışmaları gibi konularda kurslar sunabilir. Böyle bir programdaki öğrenciler, uluslararası güvenlik, savunma politikası ve küresel yönetişim gibi alanlarda da uzmanlaşma fırsatına sahip olabilirler.

Ders çalışmasına ek olarak, stratejik araştırma alanında bir yüksek lisans programı ayrıca stajlar, simülasyonlar ve diğer deneyimsel öğrenme fırsatları aracılığıyla uygulamalı öğrenme fırsatı içerebilir. Birçok program, öğrencilerin mezun olabilmeleri için bir araştırma projesi veya tezi tamamlamalarını da gerektirebilir.

Stratejik araştırma alanında bir yüksek lisans programının mezunları, hükümet, ordu, uluslararası kuruluşlar, danışmanlık firmaları, düşünce kuruluşları veya akademi alanlarında kariyer yapabilirler. Ayrıca doktora düzeyinde daha fazla çalışma yapabilirler.

NE YAPIYOR ?