Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Bilişim Uygulamaları Yüksek Lisans Programı

Bilişim uygulamaları yüksek lisans programı, öğrencilerine bilişim teknolojilerinin farklı alanlarda nasıl kullanılabileceğini öğretmeyi amaçlar. Program, bilişim sistemlerinin tasarımı, yönetimi ve işletilmesi gibi konuları içerebilir ve öğrencilerine bilişim teknolojilerinin uygulanmasıyla ilgili bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler.

Program, genellikle bir yıl sürer ve öğrencilerin lisans programında edindiği temel bilgi ve becerilerini geliştirmeyi ve derinleştirmeyi hedefler. Öğrenciler, program süresince yüksek lisans tezini tamamlamak zorundadırlar. Bu tez, öğrencinin bilişim uygulamaları veya benzeri alanlardaki bir konuda derinleştirilmiş araştırma yapmasını ve sonuçlarını rapor etmesini içerir.

Bilişim uygulamaları yüksek lisans programına katılmak için genellikle lisansüstü programa katılım koşullarını karşılamak gerekmektedir. Bu koşullar arasında, önceden tamamlanmış bir lisans derecesine sahip olmak ve belirli not ortalamasına sahip olmak gibi koşullar bulunabilir. Programa katılım koşulları, her üniversite ve program için farklılık gösterebilir.

NE YAPIYOR ?