Bingöl Değerler Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) Nedir

Bingöl Değerler Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge), değerler eğitimi konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kişilere yönelik bir eğitim programıdır. Bingöl Üniversitesi tarafından sunulan bu program, değerlerin nasıl öğretileceği ve uygulanacağı hakkında bilgi verir. Program, değerler eğitimi konusunda uzman olan öğretmenler ve eğitmenler tarafından sunulur.

Programın amacı, öğrencilere doğru ve etik değerleri öğretmek, toplumsal davranışlarını şekillendirmek, empati yapabilme, diğerlerine saygı gösterebilme, sorumluluk alma, dayanışma ve işbirliği yapabilme gibi becerileri geliştirmek için gerekli araçları sunmaktır. Programda, değerler eğitimi ve öğretimi için gerekli stratejiler, yöntemler ve araçlar ele alınır.

Ayrıca, programda, değerlerin neden önemli olduğu, doğru ve yanlış davranışların nasıl belirleneceği ve değerlerin öğretimi konusunda etik konular da ele alınır. Bingöl Değerler Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) alan kişiler, değerler eğitimi konusunda bilgi sahibi olarak, öğrencileri için etkili bir değerler eğitimi programı tasarlayabilir ve uygulayabilirler. Bu programı tamamlayanlar, öğretmenler, eğitmenler, okul yöneticileri ve diğer eğitimle ilgilenenler için bir değerler eğitimi uzmanı olarak çalışabilirler.