Bingöl İşaret Dili Eğitimi (Temel Eğitim Eğitimi) Nedir

Bingöl İşaret Dili Eğitimi, işitme engelli kişilerle iletişim kurmak için kullanılan işaret dili temel eğitimi programıdır. Programın amacı, işaret dili bilincini artırmak ve işitme engelli kişilerle daha iyi iletişim kurulmasına yardımcı olmaktır. Temel işaret dili eğitimi, işitme engelli kişilerin kullandığı işaret dilindeki anahtar kavramları ve sözcükleri öğrenmek için tasarlanmıştır.

Eğitim programı, işaret dilinin yapısal özelliklerini ve işaretlerin doğru kullanımını kapsar. Katılımcılar, işaret dilindeki sözcükleri ve cümleleri okumak, yazmak ve anlamak için gereken temel becerileri edinirler. İşaret dili eğitimi, işitme engelli kişilerle iletişim kurmanın yanı sıra, işitme engelli bireylerin yaşadığı sorunları anlamak, onlara yardımcı olmak ve toplumda daha fazla farkındalık yaratmak açısından da önemlidir. Programın sonunda, katılımcılar işaret dilini kullanarak işitme engelli kişilerle iletişim kurabilecek hale gelirler.