Bingöl Masal Terapisi Eğitimi Nedir

Bingöl Masal Terapisi Eğitimi, Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, psikolojik rahatsızlıkları olan kişilerin tedavisinde kullanılan masal terapisi yöntemini öğretmeyi amaçlamaktadır. Masal terapisi, bir terapi yöntemi olarak, bireylerin zihinsel ve duygusal sağlıklarını geliştirmek için masalları kullanır.

Bu terapi yöntemi, psikolojik sorunlar yaşayan bireylerin öz farkındalıklarını artırarak, zihinsel süreçleri düzenleyerek ve sağlıklı bir benlik imajı geliştirmelerine yardımcı olur. Bingöl Masal Terapisi Eğitimi, masal terapisi yöntemini öğrenmek isteyen psikologlar, psikiyatristler, rehber öğretmenler, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimcileri, pedagoglar ve diğer ilgili meslek mensupları için tasarlanmıştır. Eğitim programı, masal terapisinin temel prensipleri, teknikleri ve uygulamaları hakkında bilgi sağlar ve katılımcılara masal terapisinin klinik uygulamalarını öğretir.