Bingöl P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi Nedir

Bingöl P4C (Philosophy for Children) Kolaylaştırıcı Eğitimi, Bingöl ilinde yapılan felsefe eğitim programıdır. Bu program, öğrencilerin eleştirel düşünme, soru sorma ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlar. Bu program, özellikle ilköğretim seviyesindeki öğrencileri hedef alır ve onların felsefi düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefler. P4C programı, Bingöl ilindeki okullarda uygulanır ve öğretmenler tarafından kolaylaştırılır. Program, öğrencilerin felsefi konuları tartışmasını ve sorgulamasını teşvik eder. Program, öğrencilere felsefi konuları ele almak için kullanacakları bir dizi araç ve yöntem öğretir.

Program ayrıca, öğrencilerin felsefi tartışmaları yaparken kendilerini ifade etmelerine ve fikirlerini savunmalarına yardımcı olmayı hedefler. Bingöl P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, öğretmenlere P4C programının temel prensiplerini öğretir ve felsefi tartışmaları kolaylaştırmaları için gerekli araçları sağlar. Eğitim programı, felsefi konuları ele almak için kullanılan farklı araçları öğretir ve öğretmenlere bu araçların nasıl kullanılacağı hakkında pratik bilgi verir.

Ayrıca, program, öğretmenlerin öğrencilerin felsefi düşünme becerilerini nasıl geliştirebilecekleri hakkında fikirler sunar. Bingöl P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, öğrencilerin eleştirel düşünme, soru sorma ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Program, öğrencilerin felsefi konuları tartışarak, sorgulayarak ve kendilerini ifade ederek felsefi düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Program ayrıca, öğretmenlere felsefi tartışmaları kolaylaştırmaları için gerekli araçları ve yöntemleri öğretir.