Bir İğne Bir İplik Kalmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Bir iğne bir iplik kalmak" deyimi, Türkçede genellikle çaresizlik ve son derece yoksun durumları ifade etmek için kullanılır. Bu deyim, kişinin elinde avucunda hiçbir şey kalmadığını, son derece yoksul ve zor durumda olduğunu vurgular. Buradaki "iğne" ve "iplik" ifadeleri, en temel ihtiyaç maddelerini bile zorlukla karşılayabilecek durumda olmayı simgeler. Bu deyim, genellikle ekonomik zorluklar, maddi imkansızlıklar veya son çare durumları anlatırken kullanılır. Özellikle, bir kişinin veya topluluğun yaşadığı sıkıntıları ve eldeki kısıtlı imkanları dile getirirken tercih edilen bir tabirdir.