Kuruşu Kuruşuna - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kuruşu kuruşuna" deyimi, bir miktar paranın tam olarak, eksiksiz ve doğru bir şekilde hesaplanması veya ödenmesi anlamına gelir. Genellikle mali işlerde ve ticari hesaplarda kullanılan bu ifade, ödeme ya da hesaplamanın son derece hassas ve titiz bir şekilde yapıldığını belirtir. Bu tabir, ödenen ya da alınan her bir kuruşun önemsendiği, hiçbir maddi kaybın göz ardı edilmediği durumlar için kullanılır ve "her kuruşunun hesabını yapmak" anlamında da karşılık bulur. Özellikle bütçe yaparken ya da finansal planlama söz konusu olduğunda bu deyimi duyabilirsiniz.