Bitlis 5 S İş Yeri Organizasyonu Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bitlis 5 S İş Yeri Organizasyonu Sertifikalı Eğitim Programı, Bitlis Eren Üniversitesi tarafından sunulan bir eğitim programıdır. Bu program, katılımcılara iş yeri düzeni ve temizliği konusunda kapsamlı bir eğitim sağlar. 5 S, Japonca kelimelerin baş harfleri olan "seiri, seiton, seiso, seiketsu ve shitsuke" ifadelerinin kısaltmasıdır ve beş ana ilkeyi ifade eder. Bu ilkeler, iş yeri düzeni ve temizliği, malzeme yönetimi, çalışanların eğitimi ve iş yeri kültürü oluşturma konularında uygulanabilir.

Program, 5 S ilke ve uygulamalarını öğretmenin yanı sıra, 5 S'in etkili bir şekilde uygulanması için gerekli araçları, yöntemleri ve teknikleri de kapsar. Ayrıca, programda, 5 S uygulamalarının sürekli geliştirilmesi ve sürdürülebilmesi için planlama ve izleme teknikleri de ele alınmaktadır. Programın amacı, katılımcılara iş yeri düzeni ve temizliği konusunda teorik ve pratik bilgi sağlamaktır.

Program, işletme sahipleri, yöneticiler, mühendisler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, kalite kontrol uzmanları ve diğer ilgili meslek grupları için tasarlanmıştır. 5 S uygulamaları, iş yeri verimliliğini arttırırken aynı zamanda iş güvenliği, işçi sağlığı, çevre ve kalite yönetimine de katkı sağlayarak, işletmelerin daha sürdürülebilir ve rekabetçi hale gelmelerini sağlar.