Bitlis GHP İyi Hijyen Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bitlis GHP (Good Hygiene Practices - İyi Hijyen Uygulamaları) Sertifikalı Eğitim Programı, Bitlis Eren Üniversitesi tarafından sunulan bir eğitim programıdır. Bu program, gıda üretiminde çalışanların, gıda güvenliği ile ilgili riskleri belirlemeleri ve bu riskleri azaltmak için gerekli olan İyi Hijyen Uygulamaları hakkında kapsamlı bir eğitim sağlar. Gıda güvenliği, gıda üretiminde çalışanların her türlü hijyenik uygulamayı bilmeleri ve uygulamaları ile sağlanır.

İyi Hijyen Uygulamaları, gıda üretiminde çalışanların gıda güvenliği açısından uyulması gereken hijyen kurallarının bütünüdür. Program, gıda üretimi ve tedarik zincirinde İyi Hijyen Uygulamaları standartlarının gereksinimleri, uygulanması ve belgelendirme süreci hakkında bilgi sağlamayı amaçlar.

Ayrıca, gıda sektöründeki çalışanlara, en iyi uygulamalar ve endüstri standartları hakkında bilgi verir. Program, katılımcılara, kişisel hijyen, sanitasyon, temizlik, hijyenik üretim ortamı ve personel eğitimi gibi konuları da kapsar. Programın amacı, gıda sektöründe faaliyet gösteren üreticiler, işletme sahipleri, çalışanlar ve diğer ilgili meslek grupları için tasarlanmıştır.

Programda, katılımcılar, İyi Hijyen Uygulamaları standardına uygun bir üretim ve yönetim sistemi oluşturma ve uygulama konularında teorik ve pratik bilgi sahibi olurlar. Bu eğitim, gıda güvenliğinin sağlanması için gereken önlemlerin alınması açısından son derece faydalıdır.