Bitlis Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bitlis Gölge Oyunları sertifikalı eğitim programı, Türkiye'nin geleneksel sanatlarından biri olan gölge oyunu sanatını öğrenmek isteyenlere yönelik düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu program kapsamında katılımcılar, gölge oyunu sahnesi, ışıklandırma, oyun karakterleri, oyun yazımı, müzik ve efektler gibi temel konularda eğitim alırlar.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilir ve gösteri yapabilecek seviyeye gelirler. Bu eğitim programı, Türk kültürünün bir parçası olan gölge oyunu sanatını yaşatmak ve genç nesillere aktarmak amacıyla düzenlenmektedir.