Bitlis 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi (SGK Çalışan Anne Desteği) Nedir

Bitlis 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi, özellikle çalışan annelerin çocuklarına daha iyi bakım sağlayabilmeleri ve bakım sürecinde daha bilinçli ve yetkin davranabilmeleri için hazırlanan bir eğitim programıdır. Eğitim programı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından desteklenmektedir ve SGK'ya bağlı çalışan annelerin yararlanabileceği bir destek programıdır. Eğitim programı, çocukların 0-36 ay aralığındaki gelişim sürecine uygun olarak hazırlanmıştır ve katılımcılara çocuk bakımı, beslenme, hijyen, sağlık ve güvenlik gibi konularda bilgi verir.

Eğitim programı kapsamında, çocukların gelişim özellikleri, beslenme ihtiyaçları, uyku düzenleri, sağlık sorunları ve güvenlik önlemleri gibi konularda detaylı bilgi verilir. Katılımcılar, eğitim sürecinde çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine uygun olarak nasıl davranacaklarını öğrenirler. Ayrıca, çocukların öğrenme sürecini desteklemek için neler yapabilecekleri, çocuklara yönelik oyun ve etkinlikler düzenlemek gibi konulara da değinilir. Eğitim programı, 20 saatlik bir süreyi kapsar ve hem online hem de yüz yüze eğitim şeklinde verilir.

Eğitim programını tamamlayan katılımcılar, Bitlis 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanırlar. Bu sertifika, katılımcıların çocuk bakımı alanında bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini gösterir ve iş başvurularında ya da iş hayatında avantaj sağlayabilir. Özellikle çalışan annelerin çocuklarına daha kaliteli bakım sağlamaları için hazırlanan bu eğitim programı, hem çocukların hem de annelerin yaşam kalitesini artırmayı hedefler.