Bitlis IFS Eğitimi(International Food Standart) Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bitlis IFS Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı, Bitlis Eren Üniversitesi tarafından sunulan bir eğitim programıdır. Bu program, gıda güvenliği yönetimi konusunda uluslararası bir standart olan IFS (International Food Standard) hakkında kapsamlı bir eğitim sağlar. IFS, gıda ürünleri üreticileri, tedarikçileri ve perakendecileri için bir kalite yönetim sistemi standardıdır. Bu standart, gıda güvenliği ve ürün kalitesinin sağlanması için belirli gereksinimler ve kontrol noktaları içerir.

Program, IFS standardının gereksinimleri, uygulanması ve belgelendirme süreci hakkında bilgi sağlamayı amaçlar. Ayrıca, gıda üreticileri, tedarikçileri ve perakendecileri için en iyi uygulamaları ve endüstri standartlarını öğretir. Program, katılımcılara, gıda güvenliği yönetimi, kalite yönetimi, risk analizi ve HACCP gibi konuları da kapsar. Programın amacı, gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileri, gıda mühendisleri, kalite kontrol uzmanları, gıda üretim personeli ve diğer ilgili meslek grupları için tasarlanmıştır.

Programda, katılımcılar, IFS standardına uygun bir kalite yönetim sistemi oluşturma ve uygulama konularında teorik ve pratik bilgi sahibi olurlar. Bu eğitim, gıda güvenliği ve kalitesinin sağlanması için gereken önlemlerin alınması ve gıda endüstrisi için en iyi uygulamaların öğrenilmesi açısından son derece faydalıdır.