Bitlis Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi Nedir

Bitlis Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi, psikoterapi sürecinde kısa süreli bir yaklaşım olan Çözüm Odaklı Terapi'nin (Solution Focused Brief Therapy - SFBT) temellerini öğretmek için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, danışanların güçlü yanlarını ve kaynaklarını kullanarak hızlı bir şekilde sorunları çözmelerine yardımcı olan bir yaklaşım olan SFBT'nin ilkelerini, tekniklerini ve becerilerini öğretmeyi amaçlar. SFBT, geçmişe odaklanmak yerine, danışanların gelecekteki hedeflerine yönelik çözümler oluşturmasına odaklanır.

Bu yaklaşım, danışanların mevcut durumlarına değil, istedikleri gelecekteki hedeflerine yönelik çözümleri aramalarını teşvik eder. Danışanların güçlü yanlarına ve kaynaklarına odaklanarak, SFBT, danışanların sorunlarını çözmelerine yardımcı olur ve onlara daha iyi bir yaşam kalitesi sağlar. Bitlis Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi, katılımcılara SFBT'nin ilkelerini, tekniklerini ve becerilerini öğretir.

Eğitimde, danışanların gelecekteki hedeflerini belirlemeleri, kaynaklarını keşfetmeleri, sorunlarını tanımlamaları ve olası çözümleri aramaları için kullanabilecekleri farklı teknikler öğretilir. Ayrıca, katılımcıların SFBT'nin uygulanması için gerekli becerileri kazanmaları ve danışanlarla etkili bir şekilde çalışmaları için gereken temel iletişim becerileri de öğretilir.

Bitlis Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi, psikoterapi sürecinde SFBT'nin kullanımını öğrenmek isteyen herkes için uygun bir eğitimdir. Bu eğitim programı, katılımcıların danışanların güçlü yanlarını ve kaynaklarını kullanarak hızlı bir şekilde sorunlarını çözmelerine yardımcı olan SFBT yaklaşımını anlamalarına ve uygulamalarına yardımcı olur.