Bitlis Objektif Testler / 18 Test Eğitimi Nedir

Bitlis Objektif Testler / 18 Test Eğitimi, psikoloji ve eğitim alanlarında kullanılan ve kişilik özellikleri, zeka seviyesi, yetenekler ve ilgi alanları gibi faktörleri ölçmek için tasarlanmış 18 farklı psikolojik testin kullanımı ve yorumlanması konusunda eğitim veren bir programdır. Bu eğitim programı, psikoloji, eğitim, danışmanlık ve insan kaynakları gibi alanlarda çalışan kişilerin, objektif testlerin kullanımı konusunda bilgi sahibi olmalarını amaçlar.

Programda, objektif testlerin kullanımı, testlerin çeşitleri, test sonuçlarının yorumlanması ve test sonuçlarının nasıl raporlanacağı gibi konular ele alınır. 18 testin kullanıldığı bu eğitim programı, çeşitli amaçlar için kullanılan testleri içerir. Örneğin, Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) gibi kişilik özelliklerini ölçmek için kullanılan testler, Raven Progressive Matrices Testi gibi zeka seviyesini ölçmek için kullanılan testler, Guilford-Zimmerman Zeka Testi gibi yetenekleri ölçmek için kullanılan testler ve Kuder Meslek Seçimi Testi gibi ilgi alanlarını ölçmek için kullanılan testler bulunur.

Bu eğitim programını tamamlayan katılımcılar, objektif testlerin kullanımı konusunda bilgi sahibi olacak ve farklı testlerin kullanımı ve sonuçlarının yorumlanması konusunda yetkinlik kazanacaklardır.