Biyoloji Anabilim Dalı/Botanik Doktora Programı Nedir

Biyoloji Anabilim Dalı/Botanik Doktora Programı

Biyoloji, canlıların yapısı, işleyişi, özellikleri ve evrimiyle ilgilenen bir bilim dalıdır. Biyoloji, çok geniş bir alandır ve birçok alt dalı bulunmaktadır. Biyoloji anabilim dalları arasında, botanik (bitki bilimi), zoologi (hayvan bilimi), mikrobiyoloji (mikroorganizmaların yapısı, özellikleri ve işleyişiyle ilgilenen bilim dalı), genetik (canlıların genetik yapısı ve evrimiyle ilgilenen bilim dalı) gibi dallar yer alır.

Botanik, bitkilerin yapısı, özellikleri, işleyişi ve evrimiyle ilgilenen bir bilim dalıdır. Botanik, bitkilerin türlerini, özelliklerini ve yapısını inceler ve bitkilerin nasıl yetiştirilebileceği ve korunabileceği konularına da değinir. Botanik, ayrıca, bitkilerin kullanımıyla ilgili konulara da değinir. Örneğin, bitkilerin hangi yerlerde yetişebileceği, hangi bitkilerin ne zaman tohumlandığı gibi konuları inceler.