Biyomedikal Mühendisliği Doktora Programı Nedir

Biyomedikal Mühendisliği Doktora Programı

Biyomedikal mühendisliği, tıp ve mühendislik bilimlerini birleştirerek tıbbi cihazlar, ürünler ve hizmetlerin geliştirilmesine yönelik bir mühendislik dalıdır. Biyomedikal mühendisliği, tıbbi cihazların tasarımı ve üretimi, tıbbi bilişim sistemlerinin geliştirilmesi, tıbbi malzeme araştırmaları ve tıbbi sistemlerin modellenmesi gibi konuları kapsar.

Biyomedikal mühendisliği, tıp ve mühendislik alanlarında çok yönlü bir şekilde uygulanabilir. Örneğin, biyomedikal mühendisliği kullanılarak tıbbi cihazların tasarımı ve üretimi yapılabilir, tıbbi bilişim sistemleri geliştirilebilir, tıbbi malzeme araştırmaları yapılabilir ve tıbbi sistemler modellenerek anlaşılmasına yardımcı olunabilir.

Biyomedikal mühendisliği, biyokimya, moleküler biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve mühendisliği gibi diğer bilim dalları ile de bağlantılıdır ve bu bilim dallarından yararlanılarak tıbbi cihazların ve sistemlerin geliştirilmesi planlanır ve gerçekleştirilir.

Ayrıca Bakınız - Biyomedikal Kalibrasyon Sertifika Programı