HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanı Maaşları, Amaçları ve Şartları

Aile Danışmanı Maaşları, Amaçları ve Şartları
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile Danışmanı Maaşları

Aile danışmanlığı aile ve çiftler arasında meydana gelen çeşitli problemlerin düzeltilmesini sağlamak amacı ile sunulan terapilerdir. Aile üyeleri arasında meydana gelebilecek problemler sadece kişileri değil tüm aileyi etkisi altına alır. Bu nedenle problemin çözülebilmesi de aile üyelerinin ve çiftlerin birlikte katıldıkları terapiler ile mümkün olur. Bu toplu görüşmelerden önce kişiler ile yalnız seanslar da gerçekleştirilebilmektedir. Bu noktada problemin boyutu ve çözümü etken bir rol oynar.

İkili ilişkilerde çeşitli problemlerin meydana gelmesi son derece normaldir. Kişiler genellikle iletişim bozuklukları nedeni ile birbirleri ile problem yaşar ve bu problemleri tek başına çözemezler. Bu noktada çiftlerin ve ailelerin bir uzman desteğine ihtiyaçları vardır. Aile ve çift terapileri ile söz konusu problemlere çözüm bulunabilir ve toplumun en temel yapı taşı olan ailelerin daha huzurlu olması sağlanabilir. Aile danışmanın maaşları talep edilen tutara göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle net bir bilgi vermek mümkün değildir.

Aile Danışmanlığının Amaçları

Her terapinin kendine özel amaçları bulunur. Aile ve çift terapilerinin de çeşitli amaçları vardır. Söz konusu amaçları aşağıdaki gibi açıklayabilmek mümkündür.


Aile Danışmanlığından Kimler Yaralanabilmektedir?

Aile ve ikili ilişkilerinde problem yaşamakta olan herkes söz konusu terapi yönteminden yararlıkla faydalanabilmektedir. Aile terapisinin son derece geniş ve yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır. Tüm psikolojik ve psikiyatrik bozuklukların meydana gelmesi durumunda diğer yöntemler ile beraber kullanılabilmektedir. Bireyler çeşitli nedenlerden dolayı aile danışmanına başvurabilmektedir.

Aile danışmanlığı yaparak bu alanda kendini geliştirmek isteyen kişilerin bu konuda eğitim alması çok önemlidir. Bu nedenle aile danışmanlığı eğitimine başvurarak kendinizi geliştirebilirsiniz.