HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanı Ne İş Yapar?

Aile Danışmanı Ne İş Yapar?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile danışmanı ne i̇ş yapar?

Aile danışmanı ne iş yapar sorusu pek çok insanın merak ettiği konular arasındadır. Bu bağlamda danışman olmak ya da danışmanlık konusunda kusursuz bir süreç yönetimi gerçekleştirmek her şeyden önemlidir. Siz de danışman olarak nelerle karşı karşıya kalacağınızı merak ediyorsanız bu harika rehberi okumaya başlayabilirsiniz. İşte aile danışmanı olarak hizmet verenler için eşsiz seçenekler.

Aile danışmanı, aile ve ikili ilişkiler konusunda çözüm üreten oldukça değerli profesyonellerdir. Sorunlarla karşı karşıya kalan aileler ve çiftlerin bu problemlerine çözüm üretmek adına hareket eden danışmanların görev ve sorumlulukları hayli fazladır. Birbirinden değerli konular ile alakalı detaylara yakından bir göz atmanızı öneriyoruz.

Aile danışmanı ne i̇ş yapar?

Danışmanlık hizmetleri konusunda çözüm üreten profesyonellerin temel görevi aile hayatına müdahale yaparak sorunların üstesinden gelmektir. Zira aile danışmanı için sadece soruna müdahale değil sorunun çözülmesini sağlayacak çalışmalara imza atmaktır. İşte aile danışmanları için en önemli hususlar!

Terapilerde ele alınacak konuların belirlenmesi ve aile üyeleriyle görüşülmesi,Aile üyeleri hakkında bilgilerin test, görüşme ve gözlemler vasıtasıyla elde edilmesi,Boşanma, ayrılık, çocuk büyütme, ev sorunları ve finansal problemlere karşı danışanların bilgilendirilmesi,Danışanların ilaç, psikiyatrik destek ve adli yardım almaları konusunda yönlendirilmeleri,Aile bireylerinin sorunlarını yapıcı bir şekilde çözerek sorunun tekrarının önlenmesi,Bireysel vakaların analiz edilmesi ile danışmanlık hizmetlerinin koordineli bir şekilde gerçekleştirilmesi,Madde bağımlılarının tedavi ve iyileşme süreçlerine destek olunması,Mahkemede boşanma ve velayet gibi konularda verilecek kararlara yardımcı olunması.

Aile danışmanı hangi özellikleri taşımalıdır?

Bir aile danışmanı için sektörde başarılı olmanın en önemli detayı sadece sertifika alarak hizmet vermek değildir. Aynı zamanda kişisel özellikleri de en iyi şekilde kullanarak danışanlara yardımcı olmaktır. Bu durumda bir aile danışmanının sahip olması gereken özellikler şu şekilde değerlendirilmektedir.

Etkin iletişim becerilerine sahip olmak,Mesleki etik kurallarına riayet etmek,Karmaşık problemleri tanımlamada ve çözüm sunmada becerileri göstermek,Güçlü ikna becerileri sergilemek,Gözlem becerilerini kullanarak başarıya ulaşmak.

O halde kariyerinizi en iyi şekilde planlayarak kaliteli bir sürece odaklanmalısınız.