HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanlığı Çalışma Alanları Nelerdir?

Aile Danışmanlığı Çalışma Alanları Nelerdir?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile danışmanlığı çalışma alanları

Aile danışmanlığı revaçta meslekler arasında kabul edilirken çalışma alanları da çok merak edilen bir seçenektir. Danışmanların nerelerde çalışacağı ve hangi faaliyetleri gerçekleştireceği konusunda bütün merak edilenlere cevap veriyoruz. Bu sayede aile danışmanlığı ile alakalı kaliteli bir deneyim yaşanmasını da sağlıyoruz.

Aile danışmanı, aileler ve çiftler arasındaki ilişkinin daha sağlıklı temeller üzerine inşa edilmesine olanak sağlayan kimselerdir. Bu çerçevede aile danışmanları gerek çatışmaları gerekse de ilişki problemlerini ortadan kaldırmada yardımcı olur. Böylesi bir yaklaşımdan hareketle aile danışmanlarının temel görevi kişiler arasındaki iletişimi güçlendirmektir. İnsanla ilişkiler üzerine inşa edilen bu meslek sayesinde toplumsal yapıyı korumak da mümkün olacaktır.

Aile danışmanı nerelerde çalışır?

Aile danışmanlarının temel misyonu aile ve çiftler arasındaki ilişkileri güçlendirmek olarak kabul edilmektedir. Bu çerçevede amaç tamamen toplumun temel yapı taşlarından olan ailenin korunmasını sağlamaktır. Peki, bu profesyoneller nerelerde çalışmaktadır? İşte cevapları!

Bakanlıkların i̇l müdürlükleriKadın ve aile sağlığı merkezleriAile danışmanlığı merkezleriRehabilitasyon merkezleriAile mahkemeleri

Çalışma alanları çok geniş olan aile danışmanları hem özel hem de kamu sektöründe iş bulabilmektedir. Bu nedenle de sertifika alarak söz konusu alana yönelen profesyonel sayısı azımsanmayacak ölçüde fazadır. Siz de bir aile danışmanı olarak çalışma alanlarınızı titiz bir şekilde değerlendirmek mi istiyorsunuz? Bu durumda yapmanız gereken sadece doğru adımlar atarak kariyerinizi iyi bir şekilde planlamak olacak.

Kimler aile danışmanı olarak çalışır?

Aile danışmanlığı hizmeti verecek olan kimselerin hem eğitim hem de kişisel özellikler bağlamında taşıması gereken koşullardan söz etmek gerekir. Çünkü insanlarla iletişimi güçlü olmayan, empati kuramayan ve sorunlara çözüm üretmede pratik düşünemeyen kimseler sertifika alsa da aile danışmanlığı konusunda başarılı olamaz.

Siz de bir çalışma fırsatı bularak aile danışmanı rolünde hizmet vermek mi istiyorsunuz? Bu durumda eğitim, sertifika, kişisel özellikler ve iş fırsatları konusunda titiz araştırmalar yapmalısınız. Çalışma alanlarının sizi tatmin edecek seviyede olması halinde aile danışmanlık çözümleriyle ilgili kaliteli sonuçlar elde edebileceksiniz. O halde bütün fırsatları değerlendirmek adına hemen harekete geçebilirsiniz.