HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanlığı Eğitimi Hakkında Merak Edilen Tüm Sorular

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Merak Edilen Tüm Sorular;

Aile Danışmanlığı Eğitimi Nedir?

Aile Danışmanlığı toplumun temel yapı taşı olan aile birliğinde yaşanabilecek olan sorunların çözümünü sağlayabilecek olan personelin yetkinliğinin sağlanması amacı ile resmi gazetede bildirilen ilgili bölüm mezunlarının katılabileceği eğitim programıdır.

Bu eğitim programına katılan kişiler danışmanlık merkezlerinde çalışabilir veya kendi ofislerini açabilirler.

Aile Danışmanlığı Eğitimine Nasıl Başvurabilirim?

Buraya Tıklayarak ilgili link üzerinden detaylı içerik bilgilendirmesine ulaşabilir ve tercih ederseniz programa kayıt olabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Ne Kadar Sürecek?

Eğitim süreci takvime göre değişiklik göstermekte olup Türkiye'nin en geniş Aile Danışmanlığı Eğitimi genellikle 6 ay sürmektedir. İlgili eğitim takvimine Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Kaç Saat?

Resmi gazetede bildirildiği üzere; en az üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saatlik eğitim alınması gerekmektedir.

Gedik Üniversitesi Aile Danışmanlığı Eğitimi ise katılımcılarına bildirilen sürenin iki katından fazla (1000 saat) eğitim vermektedir.

Kimler Aile Danışmanı Olabilir? Hangi Bölüm Mezunu Olmam Gerekmektedir?

Resmi gazetede bildirilen bölümler Aile Danışmanı olabilirler.

Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar ve ilgili bölümlerin öğrencileri ıslak imzalı taahhütname ile Gedik Üniversitesi Aile Danışmanlığı eğitimine katılabilirler.

Aile Danışmanlığı Eğitimine Nasıl Giriş Yapabilirim?

Üniversitemizin LMS paneli üzerinden sizlere iletilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Sonunda Sınav Nasıl Olacak?

Eğitim sonunda sınavınız ONLINE olacaktır. Üniversiteler Aile Danışmanlığı sınavını online yapma hakkına sahiptir. MEB kurumları sınavlarını örgün yapmak zorundadır.

Eğitim sonunda size 2 adet sertifika (üniversite onaylı ve meb onaylı) vereceğiz diyen kurumlara İNANMAYINIZ!

MEB onaylı sertifika vereceğiz sınavınız online olacak şeklinde belirten kurumlara İNANMAYINIZ!

Aile Danışmanlığı Eğitiminin Toplam Süresi Ne Kadar?

Resmi gazetede bildirildiği üzere Aile Danışmanlığı Eğitimi; en az üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saatlik bir program olmalıdır.

İstanbul Gedik Üniversitesi Aile Danışmanlığı Eğitimi ise bu sürenin 2 katından daha fazla (1000 saat) eğitim vermektedir.

Eğitim takvimine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dersler Canlı mı Olacak?

Tüm işlemler online olacaktır. (Eğitim ve sınav süreci, ONLINE EĞİTİM HAKKI SADECE ÜNİVERSİTELERDE VARDIR!)

Ayrıca uzman kadromuzun uygun gördüğü ve özenle hazırlanan asenkron eğitim videoları; Aile Danışmanlarının mesleğe hazırlanması için sistemlere eklenmiş olacaktır.

3 adet hediye eğitiminizi seçmeyi unutmayınız!

Eğitim Sonunda Sınav Nasıl Olacak? Herhangi Bir Zorunluluk var mıdır?

Sınav süreciniz eğitim süreciniz gibi online gerçekleşecektir. Kamera ve mikrofon açılmayacaktır.

Aile Danışmanlığı Eğitimi içerisinde online sınav yapabilme hakkı SADECE ÜNİVERSİTELERE VERİLMİŞTİR!

Sınav Kaç Sorudan Oluşmaktadır?

Asıl sınavınız 80 sorudan oluşmaktadır, deneme sınavınız ise 30-50 soru arasında olacaktır. Deneme sınavınız asıl sınavdan 1 hafta önce sizlerle paylaşılacaktır.

Sınavdan Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almam Gerekir?

Sınav geçme notu 60 puan ve üzeridir..

Sınavdan Başarısız Olursam Ne Yapmam Gerekmektedir?

Adayın sınava en fazla 3 giriş hakkı mevcuttur. Sınava giriş için gereken şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

Aile Danışmanlığı Eğitimine Yurt Dışından Katılabilir miyim?

Aile Danışmanlığı eğitimine Ulusal ve Uluslararası dileyen her katılımcı başvuru yapabilir.

Aile Danışmanlığı Sertififası e-Devlet Üzerinden Sorgulanabilir mi?

Sertifikanız e-Devlet üzerinden ömür boyu sorgulanabilir olacaktır! Ayrıca detaylı transkript sizlere sunulacaktır.

Transkript almanız Aile Danışmanlığı Eğitimi için çok önemlidir, eğitim dökümünüzü detaylı şekilde belgelendirecektir.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne Zaman Adresime Ulaşır?

Eğitim ve sınav süreciniz tamamlandıktan sonra gerekli imza ve barkod işlemleri yapılarak 20 iş günü içinde tarafınıza ulaştırılacaktır.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Üniversite Onaylı mıdır?

Sertifikanız üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır. Sertifikanız ömür boyu e-Devlet sisteminde görünecektir!

Aile Danışmanlığı Sertifikamı Aldım, Ne Yapabilirim?

Aile Danışmanlığı Hakkında Bazı Uygulama Alanları Şu Şekilde İfade Edilebilir;

1. Eş seçimi ve evlilik fobisi
  2. Evlilik öncesi danışmanlık
  3. Evlilikte ciflerin uyum ve alışma süreciEvlilikte görev ve sorumluklar çatışmalar
  4. Eşlerin iletişim problemler