HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile Danışmanlığı Nedir?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile danışmanlığı nedir?

Aile danışmanlığı, aileyi oluşturan bireylerin ilişkilerini daha sağlıklı temeller üzerine inşa etmek amacıyla tercih edilen bir psikolojik danışmanlık hizmetidir. Bireysel terapilerden farklı olarak bu danışmanlık türünde bir kişinin değerlendirilmesinden ziyade ailenin tamamı ele alınmaktadır. Böylelikle çatışmalar ve anlaşmazlıklar konusunda daha başarılı sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Siz de bir aile danışmanlığı hizmeti almak istediğinizde başarılı bir danışman tercihinde bulunmalısınız. Eğitimlerini tamamlamış ve alanında yeterince deneyim sahibi olan aile danışmanlarıyla kusursuz bir ilişki yönetebilirsiniz.

Aile danışmanlığının i̇şlevi nedir?

Aile, sağlıklı ilişkiler üzerine inşa edilmiş ilişkilerden kuruludur. Bu nedenle de ailenin bütünlüğüne zarar verecek bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak gerekir. Özellikle de danışmanlık hizmeti alan aileler için daha başarılı bir ilişki sürecine sahip olmak mümkündür. Aşağıda bir aile danışmanlığı ile nelerle karşı karşıya kalabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Aile ilişkilerinin farklı nedenlere bağlı olarak bozulması sonrasında meydana gelen durumu ortadan kaldırarak aile bütünlüğünün korunması,
Aileyi oluşturan bireylerin birbirlerine saygı duymalarını sağlayarak ailenin daha güçlü bir bütüne dönüştürülmesi mümkündür,
Ailede iletişimin en önemli konulardan bir tanesi olduğunu bilerek iletişimi güçlendirecek yaklaşımlara odaklanmayı tercih etmek,
Çatışmaların temelini oluşturan sorunların keşfedilmesi ve bu sorunların iletişim yoluyla ortadan kaldırılması.

Aile danışmanlığı neden önemlidir?

Aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen pek çok kimse bu hizmetin önemini tam anlamıyla özümsememiştir. Ancak ailenin devamlılığının sağlanması ve huzursuzlukların ortadan kaldırılması adına ailenin bir danışman eşliğinde daha sağlıklı temeller üzerine oturtulması hedeflenmektedir.

Ailede görülen şiddet, geçimsizlik, iletişimsizlik ve çatışmaları ortadan kaldırırken aile danışmanlığı hizmetini tercih etmek her şeyden önemlidir. Bu çerçevede sıkıntıların ortadan kaldırılması adına gerekli bütün desteğin alınması söz konusu olmaktadır. İletişim problemlerini çözmek ve kalite odaklı bir yaklaşım benimsemelisiniz. Bu noktada yapmanız gereken sadece toplumsal düzenin en önemli unsuru olan aile için bir danışmandan destek almak olacaktır.

Aile danışmanı, aile ile ilgili eğitim almış başarılı kimselerdir. Bu nedenle de profesyonel anlamda çok yoğun destek verirler. Toplumun bütünlüğü açısından önemli olan aile için bu hizmet gerçek anlamda bir zorunluluktur.