HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanlığı Süpervizyon

Aile Danışmanlığı Süpervizyon
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile Danışmanlığı Süpervizyon

Aile danışmanlığı genel olarak gelişimi ve değişimi sağlamak amacı ile çiftler ve aileler arasında ki yakın ilişkinin değerlendirildiği bir psikoterapinin alt dalıdır. Bireylerin diğer bireyler ile kurmuş oldukları ilişkiler, ruh sağlıklarını ve duygusal doyumları açısından son derece büyük bir öneme sahiptir. Bu doğrultuda özellikle ebeveyn çocuk ve eşlerin birbirleri ile yakın ilişki kurması ve çok daha doğru bir şekilde ilişki kurabilmeleri için bu terapi son derece büyük bir öneme sahiptir. Çift ve aile terapisinde ki en temel amacın aile içerisinde çiftler arasında zorlu ve sıkıntılı süreçlerin ele alınması ve çatışmalarının çözülmesidir.

Aile danışmanlığı süpervizyonu, sistemik ilkelere yapılan vurgu ve uzmanlık pratiği için gerekli olan aile danışmanlığı yeterliliklerine gösterilen dikkat ile ayırt edilir. Süpervizör, temel yetkinliklerin merceğiyle çalışırken, denetlenen kişinin belirli bir müşteri için en etkili olduğunu kanıtlayacak bir tedavi planını kavramsallaştırmasını ve uygulamasını sağlar.

Aile Danışmanlığı Süpervizyonu Ne Yapar?

Aile danışmanlığı süpervizyonu, aile danışmanlarına, danışanlarına en iyi hizmeti sunmaları için destek sağlayan bir süreçtir. Aile danışmanları, danışanlarının kişisel, duygusal ve ilişkisel sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak için çalışırlar. Süpervizyon süreci, aile danışmanlarının kendilerini geliştirmeleri ve mesleki becerilerini artırmaları için tasarlanmıştır.

Aile danışmanlığı süpervizyonu, aile danışmanlarının çalışmalarını gözden geçirmelerini, kendilerini değerlendirmelerini ve danışanlarının tedavilerine yardımcı olmak için daha iyi yöntemler öğrenmelerini sağlar. Süpervizyon, aile danışmanlarının mesleki gelişimlerini destekleyerek, etik standartlara uymalarına yardımcı olur ve danışanlarına daha iyi hizmet sunmalarını sağlar.

Süpervizyon süreci, aile danışmanlarına bir dizi destek sunar. Danışmanlar, yeni danışanlarla çalışırken veya zorlu durumlarla karşılaştıklarında, süpervizörlerine danışarak, danışanlarına en iyi şekilde hizmet etmek için stratejiler geliştirebilirler. Süpervizyon ayrıca, danışmanların mesleklerindeki güncellemeleri takip etmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olur.

Aile danışmanlığı süpervizyonu, aile danışmanlarının mesleki gelişimlerini ve danışanlarına daha iyi hizmet sunmalarını sağlayarak, ailelerin yaşamlarına ve ilişkilerine pozitif bir etki yapar.

Aile Danışmanlığı Süpervizyon Süreci

Süpervizyon, 'süper' yani üstün veya ekstra ve 'vizyon' yani görüş veya perspektif olmak üzere iki kelimeden oluşur. Bu teriminin gerçek anlamı, "nezaret etmek" veya "başka kişilerin çalışmalarını denetlemek"tir. Bu nedenle, süpervizyon herhangi bir kişinin diğer insanların çalışmalarını, yani düzgün çalışıp çalışmadıklarını denetlemesi anlamına gelir.