HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Devlette Aile Danışmanı Olma Şartları Nelerdir?

Devlette Aile Danışmanı Olma Şartları Nelerdir?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Devlette aile danışmanı olma şartları

Aile danışmanı olmak isteyenlerin en büyük hedeflerinden bir tanesi memuriyettir. Çünkü memur olmak hem kariyeri hem de geleceği garanti altına almak adına çok önemli bir seçenek olarak tercih edilmektedir. Siz de devlet kurumlarında bir aile danışmanlığı hizmeti sunmak mı istiyorsunuz? O halde yapmanız gereken sadece koşulları dikkate alarak değerlendirmeler yapmak. Şimdi hazırsanız devlette aile danışmanı olabilmek adına sizi nelerin beklediğini değerlendirmeye başlayalım!

Devlette aile danışmanı olmak adına öncelikli olarak mezuniyet koşulunu sağlamak önerilmektedir. Bu çerçevede bireylerin tıp, hemşirelik, rehberlik, psikoloji, sosyoloji veya çocuk gelişimi gibi bölümlerden mezun olmaları gereklidir. Bu şartın sağlanması sonrasında meb ya da yök’e bağlı kurumlar tarafından açılan sertifika programlarını da dikkate almak gerekecektir. Sertifika programına katılmak yerine bireylerin aile danışmanlığı alanında yüksek lisans yapmaları da söz konusudur.

Devlette aile danışmanı olmak için gerekli özel şartlar

Yukarıda ifade edilen aile danışmanı olmak için koşullara ek olarak devlet memuriyeti için de bazı şartlardan söz etmek mümkündür. Bu çerçevede aşağıdaki koşulların dikkate alınması her şeyden önemlidir.


Tüm bu koşulların sağlanması halinde adayların ilgili başvuru süreçlerini tamamlayarak harekete geçmeleri oldukça önemlidir. Bu bağlamda devlet memuru olmak sadece bir prestij meselesi değildir. Aynı zamanda pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir.

Devlette aile danışmanı olmanın avantajları

Bir aile danışmanının devlette memur olması için şartları sağlaması sonrasında pek çok ayrıcalık elde etmek mümkündür. Bu çerçevede aşağıdaki fırsatları değerlendirebileceğinizi unutmamalısınız.


Tüm bu ayrıcalıkları düşünüldüğünde devlette aile danışmanı olmak çok değerlidir. Siz de bir danışman olarak devlet memuru olmak adına şartları sağlamaya başlayabilirsiniz. Böylelikle hem kazanç hem de gelecek konusunda süreci yönetebilirsiniz.