HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Bilişsel Davranışçı Terapi BDT Eğitimi

Bilişsel Davranışçı Terapi BDT Eğitimi
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Bilişsel Davranışçı Terapi BDT Eğitimi

Bilişsel davranışçı terapi veya BDT, hastaların kendilerini sıkıntıya sokan düşünce kalıplarını veya günlük toplumda işlev görme yeteneklerini engelleyen düşünceleri düzeltmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir psikoterapi şeklidir.

Olumsuz düşünce kalıpları, düşük benlik saygısına, ilişki sorunlarına ve kaygı veya depresyon gibi daha ciddi zihinsel sağlık bozukluklarına katkıda bulunabilir. Bilişsel davranışçı bir terapist, hastalarla bire bir ortamda çalışan kişidir. Çeşitli terapötik teknikler yoluyla bir kişinin düşünce kalıplarını esasen yeniden bağlayabilirler.

Bilişsel davranışçı terapistler zamanlarının büyük bir bölümünü bilişsel araştırma yaparak geçirirler. Çoğu zaman odaklanmak için belirli bir düşünce sürecini seçerler. Örneğin, bir bilişsel davranışçı terapist öğrenme güçlüğüne odaklanırken diğeri hafızaya odaklanabilir.

Bilişsel Davranışçı Terapi BDT Eğitimi Nasıl Alınır?

BDT eğitimi, bilişsel davranışçı terapist adayları için özel bir eğitimdir. Bu eğitim, kişinin sertifika başvurusunda bulunmasına izin verilmeden önce gereklidir. NACBT tarafından onaylanan birçok yerleşik eğitim kursu vardır.

Adayların uzmanlık alanlarında  en az 40 saatlik özel eğitim almalarını şart koşulur. Tanınmış ve saygın bilişsel davranış enstitüleri tarafından sunulan eğitim programları genellikle çok yoğundur ve çeşitli ruh sağlığı bozukluklarının tedavisi için ileri eğitime odaklanır.

Bilişsel davranışçı terapide bir eğitim kursuna başvurmadan önce, enstitülerin çoğu, önceden belirlenmiş miktarda gözetim altında bilişsel terapi süresine sahip olmanızı isteyecektir. Kesin deneyim gereksinimi kurumdan kuruma değişecektir.

Bilişsel Davranışçı Terapistler Nerede Çalışır?

Bilişsel davranışçı terapistler, çok çeşitli tesislerde istihdam sağlayabilirler. Ancak bu gerçekten uzmanlıklarına bağlıdır. Hastaları tedavi etmeye çalışanlar genellikle bir ruh sağlığı alanında iş bulacaktır. Eğitim veren bilişsel davranışçı terapistler üniversitelerde iş bulabilirken, araştırmaya odaklanan terapistler araştırma tesislerinde iş bulabilirler.

Bilişsel davranışçı terapistin girişimci ruhuna bağlı olarak, kendi özel muayenehanelerini başlatmayı seçebilirler. Bunu yaparken, hastaları analiz etmek ve tedavi etmek için çalışacaklar ve hatta mahkeme davalarında danışman olarak görev yapabilirler.

Siz de bilişsel davranışçı terapi eğitimi almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Bizimle iletişime geçerek bu konuda bilgi sahibi olabilir ve eğitim alabilirsiniz.