HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Disleksi Eğitimi

Disleksi Eğitimi
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Disleksi eğitimi, öğrencilere okuma, yazma ve matematik gibi becerileri geliştirmek için kullanılan farklı öğrenme stratejileri, teknikleri ve terapileri içerir. Disleksi eğitimi, bireyselleştirilmiş öğrenme yaklaşımları kullanarak öğrencilerin öğrenme güçlüklerini aşmalarına yardımcı olmayı amaçlar.

Disleksi Eğitim Teknikleri

Disleksi eğitimi, okuma ve yazma becerilerinin geliştirilmesinde kullanılan birkaç farklı teknik içerir. Örneğin, fonetik bilgiyi öğretmek, okuma becerisini geliştirmeye yardımcı olabilir. İkinci bir örnek, okuma güçlükleri yaşayan öğrencilere, okudukları kelimeleri takip etmek için parmaklarını kullanmayı öğretmektir. Bu öğrenme stratejisi, öğrencilerin okuma hızını artırmak ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirmek için kullanılabilir.

Diğer disleksi eğitimi teknikleri arasında, öğrencilerin yazılı ifadelerini geliştirmelerine yardımcı olan cümle tamamlama, özetleme ve anlatım yazma gibi yazma becerilerini geliştirme teknikleri bulunur. Matematik öğrenme güçlükleri olan öğrenciler için, öğrenme stratejileri arasında, problemleri çözmek için farklı yöntemler kullanma, matematik sembollerini öğrenme ve matematiksel terimlerin anlamını anlama teknikleri gibi matematik becerilerini geliştirme teknikleri bulunur.

Disleksi Eğitim İçeriği

Disleksi eğitimi, aynı zamanda, öğrencilerin zorlandıkları konuları anlamalarına ve özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olacak psikolojik destekler içerebilir. Bu desteğe örnek olarak, öğrencilere kendilerine yönelik olumlu konuşmalar yapma, kaygılarını yönetme, stresle başa çıkma ve özsaygılarını artırmaya yardımcı olmak için bilişsel davranışçı terapi (BDT) verilebilir.

Disleksi eğitimi, öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmelerine ve özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olan farklı öğrenme stratejilerini ve tekniklerini içerir. Öğretmenler, disleksili öğrencilere bireysel olarak uyarlanmış eğitim programları ve öğrenme stratejileri sağlayarak bu öğrencilerin öğrenme potansiyellerini maksimize etmeye yardımcı olabilirler.