HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Disleksi Nedir

Disleksi Nedir
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Disleksi, bir kişinin okuma, yazma ve harf dizilerini okuma, anlama, yazma ve bellekleme gibi dil becerilerinde zorluk yaşamasıdır. Disleksi, öğrenme bozukluklarından biridir ve öğrenme becerilerinin öğrenilmesinde veya kullanılmasında engel oluşturabilir. Disleksili insanlar genellikle harflerin veya sayıların düzgün tanınması ve seslendirilmesi gibi basit becerilerde zorluk yaşarlar.

Disleksi, kişinin zekasını veya zekasını etkilemez. Disleksi olan kişiler, okuma, yazma veya matematikle ilgili diğer becerilerinde normal veya üstün olabilirler. Ancak, disleksi, okuma veya yazma gibi belirli dil becerilerinde zorluk yaşayan birçok insanı etkiler.

Disleksinin nedeni tam olarak bilinmemektedir, ancak beyindeki sinir hücreleri arasındaki işlev bozukluklarına bağlı olduğu düşünülmektedir. Disleksi genellikle ailelerde kalıtsal olabilir ve beyindeki belirli bölgelerin işlevi ile ilgilidir. Disleksi, belirli okuma ve yazma güçlüklerinin yanı sıra, düşük kendine güven, kaygı, özgüven eksikliği ve sosyal uyumsuzluk gibi diğer zorluklara da yol açabilir. Ancak, erken teşhis edildiğinde, çocukların öğrenme becerilerini geliştirmelerine ve normal bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olacak öğrenme stratejileri ve terapileri kullanarak bu zorlukların üstesinden gelinmesi mümkündür.

Disleksi, tedavi edilemese de, öğrenme becerilerini geliştirmek ve zorluklarla başa çıkmak için çeşitli öğrenme stratejileri ve terapileri kullanarak yönetilebilir.