HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Erken Çocukluk Döneminde Duyu Eğitimi Nedir?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Erken Çocukluk Döneminde Duyu Eğitimi, küçük çocukların duyusal deneyimlerini anlamalarına, duyu organlarını kullanmalarına ve çevreleri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bir eğitim yaklaşımını ifade eder. Bu eğitim programı, genellikle okul öncesi dönemdeki çocuklara yöneliktir ve çocukların duyusal gelişimlerini desteklemeyi hedefler.

Erken Çocukluk Döneminde Duyu Eğitimi aşağıdaki unsurları içerebilir:

• Duyusal Organların Tanıtılması: Çocuklara beş duyu organı (görme, işitme, tatma, koku alma ve dokunma) tanıtılır. Her duyu organının ne işe yaradığı ve nasıl çalıştığı hakkında bilgi verilir.
  • Duyusal Deneyimler: Çocuklara farklı duyusal deneyimler sunulur. Örneğin, dokunma duyusu için farklı dokuları keşfetme, tatma duyusu için farklı yiyecekleri deneme veya koku alma duyusu için çeşitli kokuları tanıma gibi etkinlikler düzenlenir.
  • Duyusal Algı ve Dikkat: Çocuklara çevrelerindeki duyusal bilgilere nasıl daha fazla dikkat edebilecekleri öğretilir. Duyusal bilgilere dikkatlerini yoğunlaştırma ve duyusal deneyimlerin tadını çıkarma becerileri geliştirilir.

Erken Çocukluk Döneminde Duyu Eğitimi, çocukların çevrelerini daha iyi anlamalarına, duyusal deneyimlerini daha fazla takdir etmelerine ve duyusal bilinçlerini artırmalarına yardımcı olur. Bu eğitim aynı zamanda çocukların duyusal deneyimlerini ifade etme becerilerini geliştirerek iletişim yeteneklerini artırabilir. Ayrıca, duyusal deneyimlerin öğrenme süreçlerini nasıl etkilediğini anlamalarına yardımcı olur ve özgün ve yaratıcı düşünmelerini teşvik eder.