HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Gölge Öğretmen Ne İş Yapar Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Gölge Öğretmen Ne İş Yapar Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir?

Gölge öğretmen, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim sürecinde öğretmenlere yardımcı olan bir kişidir. Genellikle öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına ve özelliklerine göre belirlenirler ve öğrencilerin öğrenme süreçlerindeki engelleri aşmalarına yardımcı olurlar. Gölge öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları şunlardır:

Öğrenciye bireysel destek sağlamak: Gölge öğretmenler, öğrencilerin öğrenme sürecinde destek sağlamak ve öğrencinin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak için öğrenciyle birebir çalışırlar. Ders materyallerini hazırlamak: Gölge öğretmenler, öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun ders materyalleri hazırlayarak öğrencinin öğrenme sürecini kolaylaştırırlar.

Sınıf ortamında öğrenciye eşlik etmek: Gölge öğretmenler, öğrencinin sınıf ortamında dikkatini toplamasına ve öğrenme sürecinde rahat hissetmesine yardımcı olmak için sınıfta öğrenciye eşlik ederler. Öğrencinin öğrenme sürecini takip etmek: Gölge öğretmenler, öğrencinin öğrenme sürecini takip ederek öğrencinin ihtiyaçlarına uygun stratejiler geliştirirler.

Öğrencinin gelişimini değerlendirmek: Gölge öğretmenler, öğrencinin gelişimini izleyerek öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerini belirlerler. Bu bilgi, öğrencinin eğitim planlamasında ve öğrenme sürecindeki ilerlemesinin değerlendirilmesinde kullanılabilir.

Eğitim ve destek kaynaklarını araştırmak: Gölge öğretmenler, öğrencinin ihtiyaçlarına uygun eğitim ve destek kaynaklarını araştırarak öğrencinin öğrenme sürecini desteklerler. Gölge öğretmenler, öğretmenlerin ders planlamalarına yardımcı olmak, öğrencilerin dikkatini toplamak ve öğrenme sürecindeki engelleri aşmak için birçok farklı görevi yerine getirirler. Bu nedenle, gölge öğretmenlerin öğrenciler ve öğretmenlerle iyi bir iletişim kurması, esneklik ve sabır gibi özelliklere sahip olması önemlidir.

Gölge öğretmenlik yapmak için genellikle şu şartlar aranmaktadır: Eğitim fakültesi veya ilgili bir alanda lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olmak, Öğretmenlik mesleği hakkında yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmak, İletişim becerileri yüksek olmak, Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek durumda olmak, Öğrencilerle iyi bir iletişim kurabilme ve onları anlayabilme becerilerine sahip olmak, Sabırlı, özverili ve öğrencilere karşı empati kurabilen bir kişilik yapısına sahip olmak.

Gölge öğretmenlik pozisyonları farklı kurumlar tarafından farklı şekillerde ilan edilebilir. Bu nedenle, başvuru süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için ilgili kurumların web sitelerini takip etmek gerekmektedir.

Ayrıca Bakınız - Gölge Öğretmenlik Sertifika Programı