HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Hasta Kabul Nedir

Hasta Kabul Nedir
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Hasta Kabul Nedir


Hasta kabul, sağlık kurumlarında hastaların tedavi sürecine başlamadan önce yapılan kayıt işlemlerinin tamamlanmasıdır. Hasta kabul işlemi, hastanın adı, soyadı, yaş, cinsiyet, adres, telefon numarası gibi kişisel bilgilerin alınmasıyla başlar. Daha sonra hastanın sağlık durumu, geçmişteki hastalıkları, alerjileri ve ilaç kullanımı gibi tıbbi bilgileri kaydedilir.

Hasta kabul işlemi, hastanın kaydının yapıldığı birimdeki sağlık personeli tarafından gerçekleştirilir. Bu birimler genellikle hastanelerde hastanenin girişindeki hasta kabul birimleri veya polikliniklerdir. Hasta kabul işlemi, hastaların acil servise veya diğer öncelikli bölümlere yönlendirilmesi gerekiyorsa, öncelik sırasını belirlemek için de kullanılabilir.

Hasta kabul işlemi, hastanın tedavi sürecindeki tüm bilgilerin kaydedildiği ve doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personeli için önemli bir başvuru kaynağıdır. Ayrıca, hastaların sağlık sigortası ve ödeme işlemleri de hasta kabul sırasında tamamlanır. Hasta kabul işlemi, doğru bir şekilde tamamlanması gereken önemli bir süreçtir.

Hasta kayıtlarının doğru bir şekilde tutulması, hastaların tedavisi sırasında alacakları ilaçlar, yapılan testler, alerjileri gibi konularda doktorların doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için önemlidir. Bu nedenle, hasta kabul birimlerinde çalışan personelin doğru eğitim almış olmaları ve bu süreci etkili bir şekilde yönetebilmeleri gerekmektedir.