HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Maden Mühendisliği Bölümü Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Maden Mühendisliği Bölümü

Maden mühendisliği, madenlerin planlanması, üretimi ve işletilmesi işlemlerini kapsayan bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, madenlerdeki doğal kaynakların nasıl çıkarılacağı, nasıl işleneceği ve nasıl dağıtılacağı konularında eğitim alırlar. Ayrıca, maden mühendisliği bölümünde öğrenciler, madenlerde güvenlik ve çevre koruma gibi konuları da öğrenirler.

Maden mühendisliği bölümü, bir üniversitede genellikle mühendislik fakültesi bünyesinde yer alır. Öğrenciler, maden mühendisliği bölümünde dersler arasında fizik, kimya, matematik, makine mühendisliği, yönetim gibi alanlarda eğitim alırlar. Maden mühendisliği bölümünü bitirme sınavından sonra, öğrenciler maden mühendisi olarak çalışabileceklerdir.

Maden mühendisliği bölümünün sektörel iş imkanları, madenlerde çalışan mühendislerin işleri yönetme, planlama ve koordinasyon gibi görevler yapmalarına imkan verir. Ayrıca, maden mühendisliği bölümünü bitirenler, madenlerde çalışan mühendislerin yönetim ve koordinasyon görevlerini yerine getirebilirler. Bu bölümün mezunları ayrıca, madenlerdeki üretim sürecini optimize etmek, madenlerdeki güvenlik önlemlerini geliştirmek ve madenlerdeki çevre koruma önlemlerini almak gibi görevler de üstlenebilirler.