HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

OHSAS / ISO 18001 İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

OHSAS / ISO 18001 İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI EĞİTİMİ
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

OHSAS / ISO 18001 İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Firmalar arasındaki rekabetin gün geçtikçe artması; beraberinde firmaların sundukları ürün çeşitliliğinin de çoğalmasına ve fiyat düzeylerinin değişiklik göstermesine sebep olur. Bununla birlikte müşterilerin de firmalardan beklentileri gittikçe artmaya başlar. Dolayısıyla müşteriler ve tüketiciler almış oldukları ürün ve hizmetler dışında kuruluşlardan başka beklentiler içine girerler. Bunlardan biri ise, firmanın üstlenmiş olduğu veya yapacağı sosyal sorumluluk projelerini ne derece sürdürdükleridir.

Tüketicilerin firmalara karşı olan bu beklentisi ise standart kalite kelimesinin artık günümüzde tek başına bir anlam ifade etmemesi anlamına gelir. Dolayısıyla gündemde artık iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili konular yer alır. Dolayısıyla konuyla ilgili mevzuatlara firmanın ne kadar uyduğu, bireyler için sağlıklı ve uygun bir çalışma ortamının sunulup sunulmadığı, mevcut eksikliklerin ne derecede ve ne kadar sürede giderildiği sorgulanır.

Eğitimin Amaçları

ISO 18001 uzaktan eğitim programlarında verilen derslerin amacı iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili yasaların ışığı altında firmada bulunan mevcut risklerin ortadan kaldırılması veya olabildiğince azaltılarak güvenli bir çalışma ortamı oluşturulmasıdır. Aynı zamanda tüm bu sorumluluğu yüklenecek yönetimin bu konuda ne kadar aktif olduğunun saptanarak, gerekli ilerlemenin kaydedilmesini sağlamaktır.

ISO 18001 iş sağlığı ve işçi güvenliği eğitimi veren uzaktan eğitim programlarında firma çalışanlarının ve yönetimin bu konuda olabildiğince bilinçlendirilmesi ve tüm yasal mevzuatlara hâkim olması; aynı zamanda bunların uygulanması sağlanır. Buna göre eğitimin amacı, firmada zararla sonuçlanabilecek olası riskli durumların önceden tespiti ve hemen alınması gereken önlemler hakkında katılımcıların kapsamlı bilgi sahibi olması sağlanır.

Eğitim İçeriği

Eğitim içeriği oldukça geniş kapsamlıdır ve günümüzde işçi sağlığı ve güvenliği hayati önem taşır. Dolayısıyla ISO 18001 uzaktan eğitim programlarına hangi sektörde ya da ölçekte olduğu fark etmeksizin tüm firmalar katılabilir. Bunun yanı sıra çalışan kişiler de kariyer olanaklarını arttırabilmek için bu yönetim sistemi hakkında eğitim alabilirler.

Eğitim içeriğinde yer alan konular ise; ISO 18001 gelişimi ve avantajları, iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda kurulacak sistemin aşamaları, olası sağlık ve güvenlik risklerinin önceden belirlenmesi ve değerlendirilmesi  ve ISO 18001 gereklilikleri yer alır.