HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Okul Öncesinde Robotik Kodlama

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Okul Öncesinde Robotik Kodlama Nedir?

Okul öncesinde robotik kodlama, çocuklar için tasarım düşünme, problem çözme ve kodlama becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program çocukların zihinlerini açık tutarak, merak duygularını tatmin etmeyi hedefler. Bu sayede çocuklar bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında ilgi duymaya ve bu alanlarda başarılı olmaya teşvik edilir.

Okul Öncesinde Robotik Kodlama İçin Hangi Aygıtlar Kullanılır?

Okul öncesinde robotik kodlama eğitimlerinde çeşitli robotik aygıtlar kullanılır. Bu aygıtlar, çocukların kodlama dillerine göre değişebilir. Örneğin, Lego Bricks gibi yapı taşlarından yapılan ve kodlama dilini kullanarak hareket ettirilebilen robotlar, çocuklar için kodlama becerilerini geliştirmeyi amaçlayan popüler aygıtlardır. Ayrıca, robot oyuncaklar ve bilgisayar programları da okul öncesinde robotik kodlama eğitimlerinde kullanılabilir.

Okul Öncesinde Robotik Kodlama Eğitimlerinin Faydaları Nelerdir?

Okul öncesi dönemde robotik kodlama eğitimleri, çocukların bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerine birçok fayda sağlar. Bazı faydaları şunlardır:

1. Problem Çözme Becerilerinin Gelişimi: Robotik kodlama eğitimleri, çocukların problem çözme becerilerini geliştirir. Çocuklar, bir robotun nasıl çalıştığını anlamak ve onu programlamak için mantıksal düşünme ve analitik becerilerini kullanır.
  2. Yaratıcılık ve Hayal Gücü Gelişimi: Robotik kodlama eğitimleri, çocukların yaratıcılık ve hayal güçlerini artırır. Kendi robotlarını tasarlamak ve programlamak için farklı fikirler üretirler.
  3. El-Göz Koordinasyonu Gelişimi: Robotik kodlama eğitimleri, çocukların el-göz koordinasyonunu geliştirir. Robot parçalarını bir araya getirirken ve robotları programlarken ellerini ve gözlerini senkronize etmeyi öğrenirler.
  4. İşbirliği ve Takım Çalışması Becerilerinin Gelişimi: Robotik kodlama eğitimleri, çocukların işbirliği ve takım çalışması becerilerini güçlendirir. Birlikte çalışarak robotların tasarımı ve programlaması sürecinde birbirlerine yardımcı olurlar.
  5. Özgüven ve Özsaygının Gelişimi: Robotik kodlama eğitimleri, çocukların özgüven ve özsaygılarını artırır. Bir robotun tasarımı ve programlaması sürecinde kendi yeteneklerinin farkına varır ve başarılarını kutlama fırsatı bulurlar.
  6. Teknolojiye İlgilerinin Artması: Robotik kodlama eğitimleri, çocukların teknolojiye olan ilgilerini artırır. Robotların nasıl çalıştığını ve teknolojinin günlük yaşamlarında nasıl kullanılabileceğini keşfederler.

Bu faydaların yanı sıra, robotik kodlama eğitimleri, çocukların öğrenme sürecine eğlenceli bir boyut katmakta ve onları öğrenmeye teşvik etmektedir.

Kampanyalı Seminerlerimize Buradan Ulaşabilirsiniz.