HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Özel Eğitim Yardımcı Elemanı Ne İş Yapar Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Özel Eğitim Yardımcı Elemanı Ne İş Yapar Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir

Özel eğitim yardımcı elemanı, özel gereksinimli bireylere (öğrencilere) öğretmenlerin yanında yardımcı olmak ve eğitimlerini desteklemekle sorumlu bir kişidir.

Görev ve sorumlulukları şunları içerebilir:

Özel gereksinimli öğrencilere eğitim desteği sağlamak: Öğretmenlerin verdiği talimatlar doğrultusunda öğrencilere özel eğitim materyalleri hazırlamak ve öğretmenlerin belirlediği öğretim programlarına yardımcı olmak.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını belirlemek ve kaydetmek: Özel gereksinimli öğrencilerin öğrenme ve davranış özelliklerini gözlemleyerek, öğrencilerin ihtiyaçlarını belirlemek ve kaydetmek.

Öğrencilerin gelişimini takip etmek: Öğrencilerin gelişimini izlemek, ilerlemelerini takip etmek ve öğretmenlere raporlamak.

İletişim kurmak: Öğrencilerin ebeveynleri, öğretmenleri ve diğer öğretim personeli ile düzenli olarak iletişim kurmak.

Öğrencilerin güvenliğini sağlamak: Öğrencilerin güvenliğini sağlamak, öğrencileri tehlikelerden korumak ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermek için gerekli önlemleri almak.

Yönlendirme yapmak: Öğrencileri diğer eğitim kaynaklarına yönlendirmek ve öğrencilerin diğer öğrenme fırsatlarından yararlanmalarını sağlamak.

Ders materyallerinin hazırlanması: Ders materyallerinin hazırlanması, öğretmenlerin talepleri doğrultusunda sunumları hazırlama gibi görevleri yerine getirir.

Özel eğitim yardımcı elemanı, öğrencilerin özel gereksinimlerine göre öğrenme süreçlerine destek vererek, öğretmenlerin iş yükünü hafifletir ve öğrencilerin eğitimindeki başarılarını artırmaya yardımcı olur.