HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Özel Eğitimin Amaçları Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Özel Eğitimin Amaçları Nedir

Özel eğitim, farklı öğrenme ihtiyaçlarına sahip öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bir eğitim türüdür. Özel eğitimin temel amacı, öğrencilerin bireysel özelliklerine, öğrenme ihtiyaçlarına ve becerilerine uygun bir eğitim programı sunarak onların en üst düzeyde öğrenmelerini sağlamaktır.

Özel eğitimin diğer amaçları şunlardır:

Eşit Eğitim Fırsatı Sağlamak: Özel eğitim, farklı öğrenme ihtiyaçlarına sahip öğrencilerin eğitim alması için eşit fırsatlar sağlar. Bu öğrencilerin, kendi potansiyellerini keşfetmelerine ve en üst düzeyde başarılı olmalarına olanak tanır.

Özgüven ve Kendine Güven Kazandırmak: Özel eğitim, öğrencilerin özgüvenlerini ve kendine güvenlerini artırmayı hedefler. Öğrenciler, özel eğitim programları sayesinde, kendi öğrenme becerilerini ve yeteneklerini keşfederek, başarıya ulaşmanın ne kadar mümkün olduğunu görebilirler.

Bireysel Gelişimi Desteklemek: Özel eğitim, öğrencilerin bireysel gelişimlerini destekler. Öğrencilerin bireysel özellikleri ve öğrenme ihtiyaçları dikkate alınarak, onların potansiyellerini en üst düzeyde kullanmalarına yardımcı olacak eğitim programları hazırlanır.

Toplumsal Uyum Sağlamak: Özel eğitim, öğrencilerin topluma uyum sağlamalarını ve sosyal becerilerini geliştirmelerini hedefler. Bu amaçla, öğrencilere sosyal beceriler, iletişim becerileri ve benlik saygısı kazandıracak eğitim programları uygulanır.

Aileleri Bilgilendirmek: Özel eğitim, aileleri de eğitim sürecine dahil eder. Aileler, özel eğitim programları hakkında bilgilendirilir ve çocuklarının öğrenme ihtiyaçlarına yönelik destekler sağlanır.

Özetle, özel eğitimin amacı, farklı öğrenme ihtiyaçlarına sahip öğrencilerin bireysel özelliklerine uygun bir eğitim programı sunarak en üst düzeyde öğrenmelerini ve gelişmelerini sağlamaktır.