HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Psikolojik Danışman Eğitimleri Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Psikolojik Danışman Eğitimleri

Psikolojik danışmanlık eğitimleri, bireylerin ve toplulukların psikolojik sorunlarına yönelik çözümler sunmaya yönelik mesleki eğitim programlarıdır. Bu eğitimler, lisans veya yüksek lisans seviyesinde sunulabilir. Psikolojik danışmanlık eğitimleri, genellikle çeşitli alanlarda eğitim verir. Bunlar arasında bireysel terapi, aile terapisi, grup terapisi, okul danışmanlığı, kariyer danışmanlığı, madde bağımlılığı, travma, depresyon, kaygı bozukluğu, cinsel sağlık ve ilişki sorunları gibi konular yer alabilir.

Eğitimler, teorik ve pratik becerileri bir arada sunar. Öğrenciler, insan psikolojisi, terapi teknikleri, iletişim becerileri, etik ve yasal konular, kültürel farklılıklar ve psikolojik sorunların çözümüne yönelik diğer konular hakkında bilgi edinirler. Ayrıca, öğrencilere mesleki deneyim kazandırmak için staj programları gibi pratik çalışmalar da sunulabilir.

Psikolojik danışmanlık eğitimleri, birçok farklı alanda kariyer fırsatları sunar. Örneğin, psikolojik danışman, özel pratisyenlik, kamu sektöründe çalışma, okul danışmanlığı, rehabilitasyon merkezleri, acil yardım merkezleri, işletme ve endüstriyel alanlar gibi sektörlerde çalışabilirler.